English

English

 

. Find out the rightly spelled word—
ক) Embarrassment
খ) Embarrassmant
গ) Embarassment
ঘ) Embarasment

Ans: ক) Embarrassment

. ‘Wear & tear’ means—
ক) Clothing
খ) Disbursement
গ) Depreciation
ঘ) Accumulation

Ans: গ) Depreciation

 . It is high time we….our food habits.
ক) changing
খ) has changed
গ) has been changed
ঘ) changed

Ans: ঘ) changed

. The world leaders are not indifferent…….the spreading of Corona virus across the world.
ক) of
খ) to
গ) with
ঘ) for

Ans: খ) to

 . He refused to attend the meeting……his illness.
ক) on part of
খ) on point of
গ) on the ground of
ঘ) with a view to

Ans: গ) on the ground of

 . Etymology is a branch of—
ক) Economics
খ) Linguistic
গ) Statistics
ঘ) History

Ans: খ) Linguistic

 . Which is the correct spelling?
ক) laison
খ) leason
গ) liaison
ঘ) liason

Ans: গ) liaison

 . The passive form of the sentence ‘You should not scold the boy’ is—
ক) The boy should not be scold by you.
খ) The boy should not have been scold by you.
গ) The boy should not be scolded by you
ঘ) The boy should not have been scolded by you

Ans: গ) The boy should not be scolded by you

 . Identify masculine gender—
ক) Spinster
খ) Ewe
গ) Sow
ঘ) Stag

Ans: ঘ) Stag

 

 ১০. Identify the correct sentence—
ক) Anjan does not like the vegetable.
খ) Discuss the matter of detail.
গ) They have gone for a walk
ঘ) Someone is Knocking in the door.

Ans: গ) They have gone for a walk

 ১১. You are…..Sakib, I see. The right word for the gap is—
ক) a
খ) an
গ) the
ঘ) no article

Ans: ক) a

 ১২. Apu insisted…..there.
ক) on my going
খ) is to go
গ) over going
ঘ) to go

Ans: ক) on my going

 ১৩. As the sun……Barsha decided to go out.
ক) shines
খ) has done
গ) shine
ঘ) was shining

Ans: ঘ) was shining

 ১৪. ‘Itinerary’ means—
ক) plan of journey.
খ) list of items to be discussed in a meeting.
গ) list of even in a fixed time.
ঘ) Record of events occurred in a day.

Ans: ক) plan of journey.

১৫. What is the adjective form of the word ‘people’?
ক) populous
খ) popular
গ) popularity
ঘ) popularize

Ans: ক) populous

 ১৬. Who is the poet of the poem ‘Ozymandias’—
ক) P. B. Shelley
খ) William Wordsworth
গ) S. T. Coleridge
ঘ) John keats

Ans: ক) P. B. Shelley

 . Synonym of LOUCHR is—
ক) brilliant
খ) indecent
গ) fine
ঘ) gauche

Ans: খ) indecent

 ১৮. ‘Like a sitting duck’ means—
ক) vulnerable
খ) lazy
গ) beauty
ঘ) lovely

Ans: ক) vulnerable

 ১৯. reached the bus stand after the bus—
ক) had been left
খ) had left
গ) has left
ঘ) left

Ans: খ) had left

 ২০. Find out singular number—
ক) Scissors
খ) Spectacles
গ) Measles
ঘ) Phenomenon

Ans: গ) Measles

 

 

You cannot copy content of this page

Scroll to Top